گروه های نمایشی سفیران فرهنگی کشورها هستند
تهران- ایرنا- دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در دیدار با هنرمندان تئاتر دو کشور ارمنستان و بلغارستان حاضر در این رویداد تاکید کرد: گروههای نمایشی سفیران فرهنگی کشورها هستند و امیدواریم این ارتباط فرهنگی در سالیان آتی با شدت و قدرت بیشتری استمرار داشته باشد.
به گزارش ایرنا از چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، حسین مسافرآستانه در ابتدای نشست صمیمی با هنرمندان تئاتر ارمنستان و بلغارستان که در این رویداد حضور داشتند گفت: تئاتر ایران و ارمنستان از قدیم با یکدیگر پیوند دیرینهای دارند و تعداد قابل توجه هموطنان ارمنی ما در ایران، این پیوند را از قدیم ایجاد کردهاند.
دبیر جشنواره چهلم تئاتر فجر یادآور شد: این ارتباط در سطح دانشگاهی هم بین ایران و ارمنستان وجود دارد و باعث شده خیلی از هنرمندان ما فرصت تحصیلی خود را در ارمنستان سپری کنند.
امید به تولید و اجراهای مشترک تئاتری
مسافرآستانه با تاکید بر اینکه گروههای تئاتری که به کشورهای هم سفر میکنند، سفیر فرهنگی آن کشور محسوب میشوند ادامه داد: امیدوارم خاطرات خوبی را برای شما رقم بزنیم تا سفیر فرهنگی ما در ارمنستان باشید. آرزو میکنم این ارتباط منحصر به جشنواره نشود و شاهد اجراهای گروههای هنری دو کشور در کشورهای همدیگر باشیم.
وی همچنین خطاب به النا پانایوتووا کارگردان بلغارستانی حاضر در این نشست گفت: امیدوارم این حضور، آغاز حرکت مشترکی شود تا بتوانیم در اینده ارتباط هنری متقابلی داشته باشیم.
روابط برادرانه ایران و ارمنستان سابقه چند صد ساله دارد
نارینه گریگوریان کارگردان ارمنستانی حاضر در جلسه نیز یادآور شد: امسال سیامین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و ارمنستان است و این سالگرد روابط را نیکو میداریم. در اواخر فوریه هم به همین مناسبت یک نمایشنامه ایرانی را در ارمنستان به صحنه میبریم.
روابط دیپلماتیک ایران و ارمنستان سی ساله است، اما روابط برادرانهشان چند صد ساله
تئاتر نه تنها در مراکز استانها که در روستاهای ایران هم ساری و جاری است
قادر آشنا مدیر مرکز هنرهای نمایشی هم در ادامه این نشست درباره روابط ایران و ارمنستان گفت: در کشور ما هموطنان ارامنه از حرمت و ارزش بالایی برخوردارند و در مجلس قانونگذاری ما، اقلیتهای مذهبی و دینی به خصوص ارامنه هم حضور دارند و اتفاقا نمایندگان فعالی هستند. در واقع، ارتباط ما با ارمنستان دیرینه است. هم به لحاظ فرهنگی و هم از نظر سیاسی، دو کشوری بودهایم که همواره کنار هم ارتباطی مسالمتآمیز داشتهایم و علاقهمند هستیم این ارتباط به خصوص در زمینه هنر تئاتر تداوم و گسترش پیدا کند.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: حضور شما در جشنواره تئاتر فجر امسال و فعالیتهای هنری مشترک، حکایت از ارتباط عمیق فرهنگی دو کشور دارد. از طرفی، اینکه یک اثر ایرانی قرار است به مناسبت سیامین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور، در ارمنستان اجرا شود بسیار خوشایند است.
در تهران شبانه ۱۳۰ اثر در ژانرهای مختلف به صحنه میرود و در ایران، هزار گروه تئاتر ثبت شده داریم. البته خیلی از گروهها هم مستقل هستند و تمایلی به ثبت ندارند. تئاتر نه تنها در مراکز استانها که در روستاهای ایران هم ساری و جاری است.
حمایت دولت از تئاتر به معنای سفارش اثر نیست
مدیرکل هنرهای نمایشی تصریح کرد: تئاتر در ایران عموما از حمایت دولت برخوردار است و تمام جشنوارههای تئاتری از فجر تا کودک و نوجوان، عروسکی، خیابانی و… را دولت حمایت میکند. اما به این معنی نیست که آثار، سفارش دولت باشند. خیلی از کارهایی که ما حمایت میکنیم اتفاقا ما و دولت را نقد میکنند. اگر غیر از این بود، تئاتر در ایران آنقدر بالنده نمیشد.
با اینکه تبلیغات منفی علیه ایران بسیار زیاد است، و معمولاً کشورهای دیگر تصور میکنند ایران چیزی ندارد اما حتی در یک زمینه تئاتر هم شاهد هستید که چقدر فعالیت در تئاتر زیاد است.
ایران کشور بسیار بزرگ و زیبایی است
النا پانایوتووا کارگردان بلغارستان هم در این نشست گفت: «گروه ما اجراهای زیادی در بلغارستان دارد اما تمام اعضای گروه از اجرا در ایران خوشحال هستند و میگویند ایران کشور بسیار بزرگ و زیبایی است. این نمایش نیز به مناسبت ۱۲۵امین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و بلغارستان اجرا و تقدیم به شما شد. این آرزو را دارم که در سالهای آینده ارتباط نزدیک و بیشتری با ایران داشته باشیم.
چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه برای نخستین بار در طول حیاتش افتتاحیه خود را روز ۱۵ بهمن ماه در یزد پشت سر گذاشت. جشنواره چهلم با میزبانی از ۱۰۹ گروه نمایشی از سراسر کشور و هفت کشور مهمان (تاجیکستان به عنوان مهمان ویژه جشنواره) تا ۲۶ بهمن ماه در ۱۰ بخش (۶ بخش اجرایی و چهار بخش نمایشگاهی و اسنادی) برگزار خواهد شد.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است