ارمغان تازه فناوری اطلاعات

تهران- ایرنا – امروزه فضای مجازی و خدمات مبتنی بر ارتباطات و فناوری‌ اطلاعات تمامی عرصه‌های زندگی بشر، از اقتصاد، آموزش و امنیت گرفته تا فرهنگ و اجتماع را تحت تاثیر خود قرار داده است. زندگی انسان امروزی با این فناوری مهم گره خورده و هر روز ظرفیت‌های تازه‌ای را برای جامعه بشری به ارمغان می‌آورد.


به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سازمان تنظیم مقررات در ویژه‌نامه‌ای به مناسبت پروژه ملی توسعه فیبرنوری (FFTx)، یادداشتی از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر کرده است.


عیسی زارع‌پور در این یادداشت نوشته است: ۲ سال پیش در چنین روزهایی، ترس از کرونا، به همراه سیلی از پیش‌بینی‌های غم‌انگیز و نگران‌کننده، همه جهان را در وحشت فرو برد. با همه مصائبی که مردم سراسر جهان پس از شیوع این ویروس منحوس تحمل کردند، اما به مدد توسعه فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی امکان دورکاری، توسعه کسب و کارهای آنلاین و خدمات عمومی برخط فراهم شد و سیاستگذاران و مردم توان‌شان را برای مهار این بحران جهانی ارتقا دادند.


در ۲ دهه گذشته در کشور ما، به دلایل متعدد، توسعه شبکه ثابت از روند منطقی و طبیعی توسعه بازمانده و نقش ضروری خود را در ارائه خدمات پهن‌باند را به اپراتورهای سیار داده است. سیاستگذاری غلط، شرایط اقتصادی و تحریم‌ها، شرایط غیررقابتی حاکم بر بخش ثابت و موانع سرمایه‌گذاری در این بخش اجازه نداده است تا شبکه فرسوده داخل شهرها از بستر مسی به شبکه فیبر نوری ارتقاء یابد.


اینک اجرای «پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها» در دولت سیزدهم کلید خورده است. این پروژه ملی که بر اساس آن قرار است تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری راه‌اندازی شود، جز با نقش‌آفرینی موثر دستگاه‌های اجرایی کشور و مشارکت دولت و بخش خصوصی و همراهی مردم امکانپذیر نیست.


در این سال‌ها، دولت با احداث بیش از ۷۰ هزار کیلومتر شبکه فیبر نوری، وظیفه خود در طراحی شبکه ملی زیرساخت را به انجام رسانده، اما در داخل شهرها، این ماموریت بر عهده شرکت مخابرات ایران و سایر فعالان بخش خصوصی است که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در برنامه‌ای سه تا چهارساله با عزم و اراده فعالان این بخش و حمایت دولت انجام خواهد شد.


رونمایی از نقشه راه پروژه ملی توسعه ارتباطات ثابت پر سرعت مبتنی بر فیبر نوری یا FTTx، گامی بلند برای آغاز راهی دیگر است؛ راهی روشن که هدف غایی آن دسترسی مردم به ارتباطات پایدار، باکیفیت، پر سرعت و ایمن بر بستر شبکه ملی اطلاعات است تا از رهگذر آن با توسعه انواع خدمات بومی مورد نیاز جامعه و فراهم شدن بستر نشر محتواهای متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی، طعم شیرین فناوری بیش از گذشته به هموطنان عزیز چشانده شود.


*وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *